Blog 1 -
 Aanhanger Beveiliging  thumbnail

Aanhanger Beveiliging

Published Sep 07, 22
10 min read

Charlie Jansen BeveiligingDit ontbreekt bij de gewone Smarthome systemen. Je ben dus nog aangewezen op de “(LR) Eigen 868Mhz” voor de goed alarmsystemen met eventuele Smarthome mogelijkheden. Het is te hopen dat het nog erg nieuwe Z-wave-LR een vervanger wordt van alle “(LR) Eigen 868Mhz”, zodat je niet meer afhankelijk bent van 1 fabrikant zijn Hub en/of componenten. beveiliging winkel - Pen camera.

Het voordeel van de PSTN lijnen was dat deze de telefoon via de kopernetwerkaansluiting van 47Volt gelijkstroom voorzag. Dus bij stroomuitval in huis kon je altijd nog bellen en deed de alarmmelding via zo’n lijn “onder stroom” het ook altijd beter. Er zijn trouwens ook VDSL/ADSL routers (aangesloten op de kopernetwerk!) met een zogenoemde “lifeline(s)” (niet veel meer).

De KPN is echter ook begonnen met het uitfaseren van het kopernetwerk, startend met de locatie waar zij hun eigen glasvezel aansluitingen kunnen aanbieden. Om even te klagen over dat het vroeger allemaal beter was; Het is inderdaad jammer dat over glasvezel netwerken geen stroom kan lopen . Hiermee vervalt de back-up stroomvoorziening die het kopernetwerk wel had.Vaak sturen deze ‘oudere” Alarmsystemen met telefoonlijnen Alarmeringen in de vorm van een spraakberichten naar de bewoners van het huis. Zo’n spraakbericht is natuurlijk wel handig voor blinden/slechtzienden en analfabeten. Vaak bieden deze nieuwere Alarm/Smarthome systemen alleen tekstberichten (o. a. SMS, e-mail en pushnotificaties) aan over de mobiele verbinding. Voor de blinden/slechtzienden en analfabeten kan dit een probleem geven.

Internet is het toverwoord. Je kunt inderdaad ontzettend veel soorten soorten communicatie regelen buitenshuis richting componenten in je huis met dat internet. Maar als het “vaste” internet het niet doet om wat voor een reden dan ook, dan is het erg verstandig een “ minimum” back-up pad te hebben voor je Alarm/Smarthome zijn externe communicatie.

Bovenlicht Beveiliging

Je hebt dan een mobiele back-up IP-verbinding als het “vaste” internet er uit ligt. Je kunt de SMS communicatie als ouderwets zien, maar het is wel wereldwijd het meest beschikbare mobiele communicatie kanaal (mits je roaming-SMS in het buitenland hebt aan staan voor de juiste zone). Ook als je helemaal even geen verbinding hebt, kun je de SMS (zij het met vertraging) toch nog ontvangen op je mobiel!.

Wel opletten; niet alle Alarm/Smarthome hebben camerastream aansluitingen via je lokale netwerk (LAN) en niet alle IP-camera's werken op zo'n hiervoor geschikte Hub. Er zijn merken Alarm/Smarthome systemen die ook van het zelfde merk IP-camera's leveren en die werken bijna altijd "losstaand" en via de Hub van dat merk. Vaak leveren ze ook een NVR (is voor opname/opslag video beelden) van hetzelfde merk die goed samenwerkt met de Alarm/Smarthome Hub en natuurlijk de camera's.

Er zijn trouwens ook wel camera's die een eigen 2G/4G verbindingsmogelijkheid hebben, naast vaak een LAN/WLAN(=Wifi) verbinding aansluit mogelijkheid! . Hoe meer externe communicatie, hoe meer jouw Alarm/Smarthome afhankelijk is of kan zijn of wordt hiervan. beveiliging winkel. Vroeger hadden we een kolenhok en eens in de 2 jaar werd die aangevuld met nieuwe kolen.

De kolenkachel schoon maken kon iedereen. Er kon ook weinig aan stuk behalve het kachelglas waarvan we 2 reserve glaasjes in huis hadden en ook met een gebroken glaasje brandde de kachel. Het zelf vervangen van het kachelglas met koord is ook een makkie, je ziet letterlijk wat je moet doen of doet.

Ik kan de CV-installatie nog zelf herstarten en het water bijvullen. beveiliging winkel. That it, voor de rest moet ik bellen naar het bedrijf dat de CV onderhoud en storingdienst heeft. Het leidt tot gemak maar ook tot afhankelijkheid en het gemak komt niet gratis maar middels het afsluiten van een betaald abonnement.

Beveiliging ZeelandIs het vervangende onderdeel niet voorradig dan zit je zo een week zonder verwarming en warm water. Als het onderdeel uit het verre Oosten moet komen (situatie 9-5-2021) moet je nu maar hopen dat het ooit aankomt in Nederland. Het toont aan dat zoveel mogelijk autonomie voor een apparaat nog niet zo gek is.

Het is ook een zeer belangrijke les uit mijn vakgebied: de software ontwikkeling. Je ziet echter de ontwikkeling dat steeds meer functies uitgevoerd worden in de Cloud. De Homey Bridge en de Hornbach Gateway Smarthomes zijn niet meer als signaal verzamelaars in je huis, die dit vervolgens doorgeven aan een Cloud.

Voorbeeld: De magneetsensor op de buitendeur constateert “deur gaat open” en stuurt dit naar de Cloud. In de Cloud staat dat het Alarm “AAN” staat en een regel “Zet sirene AAN”. Deze laatste opdracht wordt vervolgens naar je huis gestuurd. Er zijn niet alleen afhankelijkheden thuis maar ook velen van, naar en op die Cloud waar je allemaal GEEN invloed op hebt.

Je scant hiervoor alleen even een QR-code van de verpakking van de “bridge”. Voor de rest hoef je niets te weten, alles wordt voor je geregeld, het grote gemak. beveiliging winkel. Denk echter ook eens aan: – Is die Cloud verbinding veilig (versleuteld). – Is de opslag in die Cloud versleuteld. – Heeft de Cloud een back-up en kun je die terug zetten voor alleen jouw situatie.

– Is de fabrikant te vertrouwen. De mensen die werken voor dat Cloud bedrijf kunnen misschien ...precies zien wanneer jij het Alarm AAN zet en dus niet thuis bent en ook nog via de smarthome ...functie je slimme deurslot ontgrendelen, heel handig voor de door hen aangestuurde inbreker. – Bevind die Cloud zich in Nederland of de EU waar je zgn.

Beveiliging En Privacy Mac

Deze wet wordt vaak overtreden zelf door onze eigen overheid (Belastingdienst, IND) ...Tot nu toe is er op al die Cloud’s geen pro-actief toezicht want dat is bijna onmogelijk...Overtreding komen aan het licht door melding achteraf aan de instanties of door onderzoek door ...de media. Aan “achteraf” heb je niets bij een insluiping/inbraak! Het is niet verplicht te melden in welk EU ...land die Cloud staat.

Bij een land buiten de EU is het land/gebied .. (beveiliging winkel).helemaal onbekend. – De fabrikant mag de Cloud verplaatsen. Je wordt hiervan niet op de hoogte gesteld. – Wat is je fabrikant afhankelijke Alarm/Smarthome systeem nog waard als de fabrikant failliet ...gaat. Je moet maar hopen dat iemand de Cloud service overneemt.

Niets, je zit er aan vast!? – Voor de Cloud heb je geen simpele alles omvattende “eindgebruikers” certificering...Aan welke eisen voldoet het? Per fabrikant/leverancier kan het iets anders zijn! …Toch beweert men dan P2P/UID veiliger is dat DDNS. Bij DDNS kun je precies weten wat je … - beveiliging winkel. instelt en wat voor een beveiliging dat dan dus is.

maar niet op een veilige manier. Je moet je dus wel een beetje verdiepen in de materie! Je autonome Alarm/Smarthome Hub dat de signalen ontvangt/verzend via een lokaal ster-netwerk van de sensoren (neemt iets waar) en actoren (zetten iets in gang) werkt ook prima voor vele functies in en om je huis. beveiliging winkel.

Blijft wel dat je moet hopen dat deze Cloud met de Pushnotificatie functie blijft bestaan in de toekomst! Het probleem is vaak dat een beetje techniek leren om een autonoom Alarm/Smarthome (en de Router) in te stellen, de mensen afschrikt - beveiliging winkel. De fabrikanten spelen hierop graag in door het allemaal voor jouw in HUN Cloud te regelen en daarmee de verplichte klantenbinding zeker te stellen.

Scorpions Beveiliging

Kies je toch een fabrikant afhankelijke externe verbinding, neem dat geen onbekend merk maar een “groot” merk met het liefst de Cloud in de EU. Die zorgen meestal voor een goede veilige versleutelde (encryptie) externe verbinding en een versleutelde (encryptie) opslag van data in hun Cloud. UPn, P ('Universal Plug & Play') is een set afspraken die er voor zorgt dat apparaten met elkaar verbonden zijn zonder dat je hiervoor zelf o.

instellingen voor het netwerk moet doen. Verbindingen worden automatisch tot stand gebracht ook naar het "boze Internet" (WAN) zonder menselijke authentificatie. Hierdoor kan er een zeer onveilig externe verbinding naar je Alarm/Smarthome en alle andere apparaten thuis ontstaan. Zet dus nooit hiervoor UPn, P aan in je Router en gebruik UPn, P dus NIET voor het tot stand brengen van de externe communicatie.

Zonder in detail te treden van deze techniek, komt het er op neer dat m. b.v. een unieke identificatie code van je apparaat (de zgn. UID) een beveiligde digitale verbinding (zgn. P2P) tot stand gebracht wordt tussen je apparaat (de Hub , Camera etc.) thuis en je een apparaat buitenshuis (meestal je smartphone met een specifieke App).

– Per te koppelen apparaat de QR-code te scannen naar die Cloud of de UID “handmatig” hierop in te ...voeren. De Cloud van de fabrikant/leverancier zorgt ervoor dat je vanaf buiten (internet, WAN) ...een verbinding hebt naar je apparaten thuis (LAN). Je ben hierbij dus wel afhankelijk van de Cloud van de fabrikant/leverancier.

Hoe is de beveiliging, wat slaan ze op en waar staat die Cloud, in de EU of in de VS of daarbuiten? Als de fabrikant/leverancier netjes is, vermeld die bij de “te accepteren voorwaarden” van zijn App waar je allemaal mee akkoord gaat en hoe e. e.a. is geregeld. Dus de App installeren en deze “voorwaarden” lezen VOOR de aankoop van je apparaat is toch echt zinvol - beveiliging winkel.

Goedkope Beveiliging

Cloud weg of toch betalen. Dit soort diensten kunnen gewoon niet gratis verstrekt worden of alleen heel erg beperkt! Het alternatief voor P2P/UID is DDNS/Port-forward. Hiervoor dien je de volgende zaken te regelen: – Account aanmaken op een (bijna altijd) zelf te kiezen DDNS-server (Cloud) en hierop een ...logisch DDNS-naam kiezen en het IP-adres van je Router op het internet opgegeven.

Hierdoor weet de DDNS-server altijd waar je Router zich .. (beveiliging winkel).bevind (het actuele IP-adres van je Router) binnen het internet (WAN). – Je dient aan te loggen op je Router en per Apparaat waarvoor je een externe verbinding nodig hebt ...een Port-forward-rule (regel) in te voeren (met o. a. een poortnummer).

– Op je App vermeldt je de gekozen DDNS-naam zodat je apparaat ook buitenshuis gevonden kan ...worden via de DDNS-naam. Voorbeeld: Je wil buitenshuis met de App beeld bekijken met de Camera-achtertuin. Je App legt buitenshuis voor de Camera-achtertuin contact met de DDNS-server via de DDNS-naam. De DDNS-server verwijst je door naar het actuele IP-adres op het internet van je Router.De auteur moet toegeven dat deze bovenstaande stappen (zeker de eerste keer) nogal technisch overkomen. Neem je de moeite het te begrijpen, je “in te lezen” en doe je het 1 of 2 keer, dan blijkt het toch erg mee te vallen voor een hoop mensen. Dat zijn normaliter mensen die ook redelijk goed overweg kunnen met een PC.

Met DDNS ben je flexibel, je kiest je eigen DDNS-provider en wisselt naar een ander als die niet bevalt. Je kunt alles regelen/veranderen zoals jij het wilt. verborgen camera. Het vereist wel even wat meer technisch werk en je moet dus weten wat je doet, zeker qua beveliging. De externe communicatie gaat over bepaalde poorten (genummerd) die je Router hiervoor gebruikt.

Ics 3d Secure Beveiliging

Poort 443 heeft standaard prima SSL/TLS versleuteling van data. Het is dus verstandig apparaten te kopen waar je poort 443 kan gebruiken/opgeven. beveiliging winkel. Bij vooral oudere camera’s (gemaakt voor 2014) is dit vaak niet mogelijk (alleen poort 80). Wil je zaken toch nog verder beveiligen dan kun je de externe communicatie laten verlopen via een afgeschermde “tunnel”, een zgn.Reden: Zie "change log" hoofdstuk voor grote wijzingen]. beveiliging winkel.

Latest Posts

Striptease à Domicile Bruxelles

Published May 15, 23
4 min read

Xvideos Striptease

Published May 06, 23
4 min read

Striptease Maastricht

Published May 03, 23
8 min read